Kalev Vilgats: Kas Kaljurand ikka sobib presidendiks?

Kalev Vilgats
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats
Kalev Vilgats Foto: PP

Olin siiani arvanud, et senised kandidaadid kõik sobiksid Eesti presidendiks oma heade omaduste ja vigadega, sest ideaalset kandidaati niikuinii ei ole. Nüüd olen hakanud kõhklema, kas Marina Kaljurand sellesse ametisse ikka passib. Tema avaldus, et ta kohtub kõigi erakondade juhtidega peale Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) oma ei näita poliitilist küpsust saada presidendiks.

Hiljem parandas Kaljurand, et EKRE realiikmetega kavatseb ta ikkagi suhelda, aga mitte erakonna juhtidega. Seegi avaldus on lombakas.

Õigupoolest on sama pooltooreks olemise probleem lahkuval presidendil Toomas Hendrik Ilvesel, kes mäletatavasti on deklareerinud, et ei tee kunagi valitsuse moodustamise ettepanekut Keskerakonnale. Võitnuks aga Keskerakond viimatised riigikogu valimised, mis siis? Kas riigipea oleks eiranud rahva tahet ja andnud valitsuse moodustamise Reformierakonnale?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles