Juhtkiri: Tänavaturg võiks õitseda

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu Postimees kirjutas, et linnavalitsus kaalub mõtet avada järgmisel suvel ranna lähedal tänavaturg. Seal saaks lühiajaliselt müüa marju, käsitööd ja muud kaupa, mida traditsiooniline rannakaubandus ei paku.

Tänavaturgude mõte vääriks arendamist küll, sest see võiks huvilistele olla minimaalse kuluga müügikoht just mitmesuguste kohe suhu pista kõlbavate aiasaaduste müügiks. Marjad ei pea olema ju ainult maasikad-vaarikad, vaid mitut karva sõstrad ja eri sorti karusmarjad, mis suve edenedes aedades valmivad, suveõuntest rääkimata. Aiapidajad, kellel ei ole pakkuda suuri kaubanduslikke koguseid, ongi kurtnud, et turu päevapiletit ei pruugi mõistlike hindadega kaubeldes tasa teenida, tänavaturul sellist muret ei tohiks olla.

Mõtlemiskoht on, kas iga müüja hoolitsegu ise selle eest, mille pealt müüa, või kannab linn hoolt ja pakub omalt poolt peale koha välja müügilauad. Sel juhul peab keegi neil pärast kauplemispäeva silma peal hoidma, et inventar “jalutama” ei läheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles