Klaarsäga – välimuselt ehmatav, maitselt hõrk

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja ja Raimo Pajusalu ütlevad, et klaarsäga välimus võib ju paista pentsik, aga kala ise maitseb väga hästi. Pajusalude peres armastavad seda kala lapsedki.
Maarja ja Raimo Pajusalu ütlevad, et klaarsäga välimus võib ju paista pentsik, aga kala ise maitseb väga hästi. Pajusalude peres armastavad seda kala lapsedki. Foto: Mailiis Ollino

Kui Raimo Pajusalu esimese laari klaarsäga Hollandi kalafarmist Eestisse tõi, soovitasid sõbrad tal sellest vuntsidega tegelasest pilte mitte levitada: võimsate harali poistega kala hirmutavat inimesed ära.

Kunagine tippvõrkpallur ei lasknud end sõprade keelitusest heidutada, sest teadis, et kala inetuvõitu väljanägemise all on peidus imeliselt hea maitsega liha. Siinkirjutaja, kes kalast muidu suure kaarega mööda käib, võib seda väidet kinnitada.

Vundu ja angersäga ristandina sündinud klaarsäga vastu hakkas Raimo Pajusalu huvi tundma mullu, asudes õppima Eesti maaülikooli kalakasvatuse ja vesiviljeluse erialale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles