Tõstamaa plaanib Pärnuga ühinemisele ei öelda

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa valla lipp.
Tõstamaa valla lipp. Foto: Riigikantselei

Tõstamaa vallamajas ja kodulehel on avaldatud ühinemislepingu eelnõu, mille avalik väljapanek kestab kuu lõpuni ja selle ajani saab ühtlasi teha kirjalikke ettepanekuid selle sisu kohta.

Ühinemislepingu eelnõu kajastab Tõstamaa valla ning Are, Audru, Paikuse, Sauga ja Tori valla ühinemist Pärnu linnaga, seejärel tekiks 1464 ruutkilomeetri suurune ligemale 60 000 elanikuga omavalitsusüksus. Seega oli veidi üle 1300 elanikuga Tõstamaa vald üks neist, mis vastas jaatavalt Pärnu linnavolikogu 18. veebruari ettepanekule alustada haldusterritoriaalse korralduse muutmise läbirääkimisi.

Vahepeal on mõeldud, kõnelusi peetud ja Tõstamaa vallavolikogu septembriistungil leidsid kohaliku rahva esindajad, et Pärnu linn ja Tõstamaa vald ei ole tulenevalt asustuse eripärast võrdsed partnerid. Lääne-Pärnumaal paiknevad ühesuguses majandusruumis vallad on võrdsemad ja sarnasemal positsioonil ning oma ülesannete täitmisel ühtmoodi hajaasustusliku eripäraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles