Galerii: Ühisgümnaasium sibas rannas miili joosta

Kalev Vilgats
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käimasoleva üleeuroopalise spordinädala raames korraldas Pärnu ühisgümnaasium mererannas traditsioonilise meremiili jooksu. Üheskoos sportivaid õpilasi uudistasid Eesti Olümpiakomitee aseesimees, kahekordne olümpiapronks ja kooli vilistlane Jüri Tamm ja ETV võttegrupp.

Jooksude tulemusena selgus kuus võitjat: kümnendate klasside arvestuses Uku Kõrre ja Martina Ritson, aasta vanemate seas Karl Tulmin ja Hanna Andla ning abiturientidest olid tublimad Karl-Louis Laasmäe ja Iiris Abdullajev.

Olümpiasangar Tamm kiitis koolinoori initsiatiivikuse eest, öeldes, et Euroopa spordinädala jooksul toimub palju mitmesuguseid võistlusi. "See miilijooks Pärnu rannas on vahva. Sporti ei saa ju teha ainult staadionidel ja spordirajatistes, vaid ka looduses," ütles Tamm.

Meremiili jooksmise traditsioon ulatub nõukogude aega. Esimene miilijooks toimus 1982. aastal, mil kool kandis veel Pärnu VI keskkooli nime. Toona jagati parematele medaleidki. Nüüd pälvib esikolmik kehalises kasvatuses hinde "viis" ja oma vanuserühma parimale kingitakse teatripääse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles