Valter Parve: Püha lehm

Valter Parve
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Parve.
Valter Parve. Foto: PP

Puusaliiges teeb valu ja paneb lonkama – tuttav teema paljudele. Tuleb oodata, sest järjekorrad on pikad ja rutem ei saa, sest haigekassal napib raha. Juba praegu ollakse ligemale 30 miljoniga miinuses. Kas valesti koostatud eelarve või üleüldine rahapuudus?

Juhtpoliitikud on kinnitanud, et meie esimene eelistus on kvaliteetne haridus. Selle nimel lubatakse õpetajate teenistus tõsta viiendiku võrra kõrgemale riigi keskmisest, aga tegelikult jääb nende palgatõus vist praegu maha Eesti üldisest sissetulekute kasvust. Nii et ilusad lubadused ongi vaid häälte püüdmiseks mõeldud valimisloosungid?

Kihnu rannas jäi kalur kadunuks, aga kohalikel päästjatel puudub kaater ja selle ostmiseks vajalikud 100 000 eurot ei mahtuvat isegi järgmise aasta kuludesse. Samal ajal kuuleme, et maaeluministrile äsja soetatud limusiini tarbeks kulub üle 50 000 euro. Neid kahte arvu võrreldes on paras küsida: kuhu on kadunud poliitikute häbi- ja vastutustunne? Miks minister odavama autoga ei lepi, aga õpetajad peavad oma palgaga leppima? Ministril olevat vaja külalisi väärikalt sõidutada. Kas tühjenevate lehmalautade juurde?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles