Toomas Rõhu: Tõstamaa – kas tõesti linnaks?

, Tõstamaa vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Rõhu
Toomas Rõhu Foto: PP

Viimasel ajal küsitakse minult sageli, kas Tõstamaa saab tõesti linnaks. Pärnu Postimehes ilmunu põhjal jääb mulje, et kohe ühinevad seitse omavalitsust, nende hulgas Tõstamaa, vabatahtlikult Pärnu linnaks.

Küsimus pole ilmselt niivõrd nimes “linn” kui sisus ja selles, kas linnast umbes 50 kilomeetri kaugusel asuvat maapiirkonda peaks ikka omavalitsuslikult linnast juhitama. Kas selle tulemusena saavutatakse haldusreformi eesmärk – parem juhtimine, paremad teenused, kulude kokkuhoid jne – ja kas moodustuv on Tõstamaa inimeste jaoks siis veel oma omavalitsus.

Kolm kümnendit tagasi on Tõstamaa midagi sellelaadset üle elanud, kui Tõstamaa sundliideti Pärnu Kaluriga ja siinset maaelu asuti juhtima 50 kilomeetri kauguselt linnast. Toonased põhjendused olid nüüdsetega üllatavalt sarnased ja tulemused sellised, millest nüüd püüame hoiduda. Tookord see midagi head kaasa ei toonud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles