Pärnumaa mahetalu sai tunnustuse osaliseks

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimeeski andis oma eripreemia noorele ettevõtlikule talupidajale, OÜ Mätiku talumeierei asutajale ja Oidrema külaseltsi liikmele Mirjam Pikkmetsale.
Pärnu Postimeeski andis oma eripreemia noorele ettevõtlikule talupidajale, OÜ Mätiku talumeierei asutajale ja Oidrema külaseltsi liikmele Mirjam Pikkmetsale. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna selgus Eesti vabaõhumuuseumis konkursi "Parim mahetootja 2016" võitja. Teise koha saavutas Pärnumaal tegutsev Mätiku mahetalu. 

„Konkursiga tunnustame parimaid mahetootjaid ja -tooteid ning tutvustame neid ka laiemale avalikkusele,“ ütles Airi Vetemaa Eesti mahepõllumajanduse sihtasutusest.

„Mahepõllumajandusliku maa osakaal on meil kasvanud juba ligi 18 protsendini kogu põllumajanduslikust maast ja mahetootjate arv tõusnud selle aasta seisuga 1740 tootjani,“ ütles põllumajandusameti peadirektor Egon Palts. 

Parimaks mahetootjaks valiti BioMari OÜ Tartumaalt, mis tegeleb peamiselt vaarika ja mustsõstra, aga ka astelpaju, mustika ja õuna kasvatamise ja töötlemisega. 

Pärnu Postimees käis Mätiku mahetalu perenaisel külas alles mõni nädal tagasi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles