Tihemetsa seenenäitust külastas üle 1000 huvilise

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarde seenefestivalile tõid külakosti Pärnu Raeküla Vanakooli keskuse 
rahvatantsijad.
Saarde seenefestivalile tõid külakosti Pärnu Raeküla Vanakooli keskuse rahvatantsijad. Foto: Silvia Paluoja

Saarde kolmas seenefestival tõi Tihemetsa kahe päevaga üle 1000 inimese.

Külalised uudistasid söödavate ja mürgiseente näitust, võtsid osa õpitubadest, külastasid seenesahvrit ja kohaliku toodangu laata või kuulasid Voltveti mõisa häärberis loodusemehe Hendrik Relve pajatusi ning nautisid Silver Sepa fantaasiapillide kõla. Kuulajad tunglesid mõlemat esinejat kättpidi tänama ja neile tunnustussõnu ütlema.

Külaselts Iiris ja Saarde vallavalitsus kaasasid seenefestivali korraldamisse hulga vabatahtlikke ja kutsusid juhendajateks oma ala spetsialiste, sealhulgas seentega värvmist õpetama tekstiilikunstnik Airi Gailiti Tartust ja kodumaistest ja eksootillistest seentest toidu valmistamisest rääkima OÜ Arturi Köökide peakoka Evari Tsetsini Pärnust. Loodusfotograaf ja veebriportaali Looduspilt.ee asutaja Sven Zacek viis seenepildistamise huvilised oma kaameratega nii parki kui metsa.  

Saarde käsitöökeskuses Kilingi-Nõmmes valmisid seenepeo kujundusega kruusid, mis küllap on menukad järgmisel sügisel neljandal seenefestivalilgi.

Seekordsel näitusel oli avamise ajal väljas 182 liiki seeni, kuid külastajad täiendasid väljapanekut teiselgi päeval, näiteks oli üks kohalikke mehi leidnud hiigelmõõtu safransirmikud.

Seenefestivali eelkäija oli Pärnumaa kutsehariduskeskuse Tihemetsa õppekohas aastaid korraldatud seenenäitus, kus heal sügisel oli väljas üle 250 kohaliku seeneliigi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles