Sõudjad naasid medalitega

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Jaanson.
Tatjana Jaanson. Foto: Erakogu

Taani pealinnas Kopenhaagenis 8.–11. septembrini toimunud sõudeveteranide tiitlivõistluselt World Rowing Masters Regatta võitsid Pärnust pärit veteranid mitu medalit.

Eesti sõudeliidu teatel oli pärnulannast sõudetreener Tatjana Jaanson D-klassis 31 osaleja seas 4.09,21ga ühepaadil teine.

Jaanson ja Pärnu sõudjad Ulvi Lutoškin, Rita Maier ja Ingrid Võsu jõudsid D-klassi kaheksapaadil koos Läti kolleegidega 21 okteti konkurentsis pjedestaali kõrgeimale astmele.

Järgmisel päeval võitsid Maier ja Võsu roolijata kahepaadil hõbemedali.

Kunagised pärnakatest sõudetipud Juhan Paalo ja Rein Põlluste osalesid koos lätlastega G-klassi roolijata neljapaadi sõidus ja võitsid pronksmedali.

Kaaslasteks taas lätlannad, tõid naiste D-klassi roolijata neljapaadil esikoha Lutoškin ja Võsu.

Päeva võtsid kullaga kokku Jaanson ja lätlanna Velga Galanska, võites koguni 65 paatkonna seas D-rühma paarisaeru kahepaadil.

Pärnakast roolija Tea Miilberg oli osaline tartlaste neljapaadi hõbemedali võidus.

Pärnu-Läti naiste segatiim võitis aga samas paadiklassis kuldmedali.

Võistluse viimasel päeval võistlesid segatiimid kaheksapaatidel. D-klassis võtsid 12 okteti konkurentsis ülekaaluka võidu Tartu sõudeveteranid ja pärnakad Jaanson ja Miilberg.

Paalo, Põlluste ja Miilberg osalesid koos Läti kolleegidega G-klassi arvestuses kaheksapaadi sõidus ja võitsid pronksmedalid.

Kokku võitis Eesti koondis võistluselt seitse kulda, kolm hõbedat ja neli pronksi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles