Pärnakad seilasid kulla ja pronksi vääriliselt

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku Kuusk (paremal) ja Aivar Soo seilasid katamaraanil juba mitmendat aastat Eesti meistrikulla vääriliselt.
Uku Kuusk (paremal) ja Aivar Soo seilasid katamaraanil juba mitmendat aastat Eesti meistrikulla vääriliselt. Foto: Riina Ramst

Tallinna nädala regatiga lõppenud svertpaadipurjetamise Eesti meistrivõistlustel teenisid kahepaatide konkurentsis kulla Uku Kuusk ja Aivar Soo ning õed Marjaliisa ja Elise Umb, ühemehepaadil seilas Rasmus Maalinn pronksmedali vääriliselt.

Hooaja viimase edetabeliregatiga pandi lõplikult paika kümne paadiklassi paremusjärjestus. Viimasel aastakümnel 470-klassis vääramatult Eestis valitsenud Marjaliisa ja Elise Umb Pärnu spordiklubist Marutuul olid nii Tallinna lahel kui hooaja kokkuvõttes taas parimad. Teisena lõpetasid kaheksast sõidust koosnenud võistluse põhjanaabrid Matias Mikkola ja Miikka Nikkilä. Kolmandaks tulid pealinna purjetajad Kristel Sigrid Tihamäe ja Johanna Poksi.

F18 katamaraanide klassis lõpetasid Pärnu jahtklubi lipu all seilavad Uku Kuusk ja Aivar Soo Tallinna nädala Andres Laulu ja Ain Roosma järel teisel positsioonil, kolmandaks tulid August Luure ja Erki Laur. Kolmest regatist koosnenud Eesti meistrivõistluste kokkuvõttes kuulus meie meestele kuldmedal, hõbeda said Jüri Saarnak ja Rasmus Tamre ning pronksi pälvisid Laul ja Roosma.

Väärib märkimist, et Pärnu noortele purjetamistarkusi õpetav Uku Kuusk on katamaraanidel edukalt nii kodus kui võõrsil võistelnud alates 1986. aastast.

Klassis Laser Radial võttis Tallinnas võidu Anna Pohlak, talle järgnesid Liina Kolk ja Norman Järve. Pärnakas Rasmus Maalinn purjetas hooaja viimasel regatil kuuenda koha vääriliselt. Eesti meistrikuld riputati Pohlaku kaela, hõbeda sai Järve ja pronksi Maalinn.

Eelmisel suvel teenis Maalinn Laser 4,7 klassis Eesti meistrikulla ja selle aasta algul võitis ta DN-klassi jääpurjetamises juunioride maailmameistri tiitli.

Sel nädalavahetusel selguvad kodulahel Pärnumaa meistrid lühirajasõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles