Mailis Reps: Haldusreform mõjutab valimiskogu

Mailis Reps
, Keskerakonna presidendi­kandidaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: PP

Presidendivalimiste liikumine riigikogust valimiskokku on minu hinnangul rõõmustav ja olen veendunud, et on seda kogu Eesti ühiskonnale.

Omavalitsusjuhid, kellega olen viimastel kuudel kohtunud, teavad, et prognoosisin sellist olukorda juba mõnda aega tagasi. Loomulikult oleksin minagi eelistanud, et riigikogu liikmed näitavad üksmeelt ja koonduvad näiteks minu kandidatuuri taha, kuid kuna tõenäosus selleks oli väiksevõitu, tuli nentida, et just valimiskogul on suurim võimalus valida Eestile parim president.

Kui arvestada, et seekordsed presidendivalimised on viimased, kus maapiirkondade valijameeste osakaal on niivõrd märkimisväärne, võib öelda, et riigikogus toimunud voorude suurimad võitjad olid valijamehed. Ei ole saladus, et maapiirkondades tuntakse praeguse valitsuskoalitsiooni vastu suurt pahameelt. Võib arvata, et see meelsus kandub valimiskogusse. Valimiskogu peegeldab parimal moel Eesti arvamust. Seni, kui Eestis pole seadustatud presidendi otsevalimisi, pean ma just valimiskogu parimaks kohaks, kus suuri otsuseid langetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles