Külarahvas näeb valdade liitmisel kolhoosi tegemist

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Metsla
Mart Metsla Foto: Urmas Luik

Kuigi haldusreformi kohalik propagandaleht hüüatab, et “Koos jõuame rohkem!”, kahtlevad Pärnuga ühinevate valdade elanikud selles, kas kõik ikka muutub nii heaks, nagu kirjutatakse ja räägitakse. Paljunäinud võrdlevad sisulist valdade sundliitmist kolhooside tegemise – sundkollektiviseerimisega.

Kuue valla Pärnu linnaga liitumise lepingu esimene avalik arutelu toimus 12. septembril Tori vallas Jõesuu raamatukogus. Valla suurim, üle 320 elanikuga Jõesuu on kompaktne küla, omaaegne majandikeskus, kus korrusmajad koonduvad keskasulasse. Seda hämmastavam oli seal järgmisel päeval kohalikega vesteldes tõdeda, et koosolek läks neist mööda. Torm haldusreformi seaduse kappavas tempos tähtaegade ja 5000 elaniku mõõdulati ületamise nimel on puhkenud latvades. Rohujuure tasandil kehitatakse õlgu ja arvatakse, et veel on aega teemasse süüvida.

Tori vallas on ühinemislepingu avalik arutelu seljataga ka Seljal kohvikus Kuuvalgus ja Urumarja spordibaasis, ees seisab tänaõhtune arutelu Tori rahvamajas. Neil väljendub arusaam, kuidas torilased näevad ennast koos Are, Audru, Paikuse, Sauga ja Tõstamaa vallaga Pärnu linnaga ühinemise järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles