Soomaa õuntest käärib Eesti parim mahesaadus

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmo Haas tahab lähiaastatel siidri kõrval oma põllul kasvavatest viinamarjadest kodumaist veini ajama hakata.
Karmo Haas tahab lähiaastatel siidri kõrval oma põllul kasvavatest viinamarjadest kodumaist veini ajama hakata. Foto: Mailiis Ollino

Tori Jõesuu siidri- ja veinitalu peremehe Karmo Haasi kinnitusel on Eesti parima mahetoote tiitel meeldiv tunnustus töö ja vaeva eest ning aasta-paari pärast loodab ta võidu toonud siidri kõrval päris ehtsat põhjamaist viinamarjaveini pakkuda.

Parimaks mahetooteks tunnistati Tori Jõesuu siidri- ja veinitalu ökosiider Vintage 2015 Brut. Eesti mahepõllumajanduse sihtasutuse tegevjuhi Airi Vetemaa sõnade järgi iseloomustavad võidutoodet head maitseomadused, mis on kooskõlas ilusa pakendiga. Pealegi on siidri tootmine põnev võimalus kodumaist maheõuna väärindada.

Siidri- ja veinitalu peremehe jutu järgi kuulub lähituleviku plaani mahetootmist laiendada. Pruuli tarvis sirguvad kirsid ja 1400 viinapuud, millest loodetakse lähiaastatel saaki eestimaise viinamarjaveini ajamiseks. Põllud, kus viljapuud kõrguvad, on üleminekul mahemaaks. “Kuna see võtab kolm aastat aega, me kogu oma toodangut veel mahedana müüa ei saa. Aga tulevikus hakkab enamik meie oma põldude toorainest tehtud toodangut mahemärki kandma,” avaldas Haas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles