Aastaid tööta olnu: “Nüüd teen tööd, mida naudin.”

Teele Talve
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitamaks oma osavust, on Antsul kaasas paberkorv, mida ta tellimise peale valmistab.
Näitamaks oma osavust, on Antsul kaasas paberkorv, mida ta tellimise peale valmistab. Foto: Teele Talve

Aastaid alkoholi küüsis vaevelnud töötu mees sai uue elu, kui otsustas päevapealt joomise jätta ja pani ennast töötukassasse kirja. “Nüüd teen tööd, mida naudin,” kõneleb ta praegu.

53aastase Antsu (nimi toimetusele teada) keerukas eluperiood sai alguse kümme aastat tagasi, kui ta naisest lahku läks. Pereisa, kes töötas metsas puulangetajana, pakkis kotid ja kolis Karksi-Nuiast tagasi kodulinna. “Kuna kasvasin Pärnus, oli mul pool linna tuttavaid täis ja sain puulangetajana tööd edasi teha Pärnus ja selle lähedal,” räägib ta.

16 aastat rasket metsalangetustööd pani aga juba mõni aasta pärast Pärnusse kolimist Antsu tervisele põntsu. Selgus, et liigesed, kõrge vererõhk ja nõrgad veresooned ei lase tal enam seda tööd teha. “Töö tegemine läks raskeks. Ma ei jõudnud enam palke veeretada ja vedada,” tunnistab ta. Olgu etteruttavalt öeldud, et nüüd käib Ants arstide vahet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles