Tants vallutas kontserdimaja

Raido Keskküla
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsutrupp “Müramee” Tahkurannast näitas kontserdimaja laval vahvat möllu botikutega.
Tantsutrupp “Müramee” Tahkurannast näitas kontserdimaja laval vahvat möllu botikutega. Foto: Urmas Luik

Laupäeval kogunes Pärnu kontserdimajja sadu tantsulapsi ja -noori, et selgitada välja Pärnu- ja Saaremaa parimad koolitantsud. Pärnu tantsupäeval nägi laval 71 etteastet.

“Koolitantsu” festivali peakorraldaja Mihkel Ernitsa sõnutsi on Pärnu eelvoorudes tase alati kõrge olnud. Eriti tõstis ta esile show- ja lastetantse.

Festivali þürii tööd juhtinud Anu Vasele jäid hästi meelde Janne Ristimetsa juhendatud lastetantsud, mis varasematelgi aastatel on palju kiidusõnu pälvinud. „Meeldis, et minnakse ajaga kaasa. Uued katsetused, uhke mängulust ja julgus võtta riske,“ iseloomustas ta.

Ent Eesti-teemalisi tantse oli Vase hinnangul Pärnus vähe ega olnud seda huvitavat lähenemist, nagu näiteks Võrus kohtas.

Saaremaa tunnustatud tantsukool Semiir torkas silma teravuse ja kvaliteediga, eelkõige tänavatantsudes. „Neil on väärtused nii paigas ja tase väga professionaalne,“ sõnas Vask.

Veel kiitis Vask Laine Mägi tantsukooli põnevaid katsetusi. „Esimesena meenub tants “Pierrot’d”, kus nii hästi kanti laval mõtet,“ rääkis þürii esimees. Tantsukooli WAF Dance esituses meeldisid Vasele tantsuõpetaja Annika Viibuse käe all valminud, nüüdistantsust mõjutatud etteasted.

Tantsutrupp HighTime üllatas žüriid tantsuga „Sina ja mina ei ole meie“. „Esteetiliselt ilus tants, nii naiselik. Ja nagu hiljem selgus, sai lavaküpseks vaid kolme päevaga,“ tunnustas Vask.

Þürii tõdes, et väljastpoolt Pärnut tantsutruppe osales väga vähe. „Sellest on kahju. Siinkohal kiidaksin Tori põhikooli, mille tantsulapsed esinesid koguni mitme etteastega,“ sõnas Vask.

Pärnu eelvoorus hindas koolitantse põhiþürii koosseisus Anu Vask, Marko Kiigajaan, Andrei Nakonetsnõi ning maakondlike esindajatena Erki Melts ja Inna Sulg.

“Koolitants” on uue peakorraldaja Mihkel Ernitsa käe all saanud uudse visuaalse kujunduse ning lähenemise. 17. festivali teema on “Mis lugu jutustad sina?”.

Aprillis pealinnas Nokia kontserdimajas toimuvale lõppkontserdile pääseb ühtekokku 100 tantsu, mis selguvad pärast maakonnavoore 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles