Abivajajad ootavad kodu piinavalt kaua

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu Liiva ühiselamus on kaugel unistuste elust, kuid inimesed on valmis ootama aastaid, et katus pea kohale saada.
Elu Liiva ühiselamus on kaugel unistuste elust, kuid inimesed on valmis ootama aastaid, et katus pea kohale saada. Foto: Ardi Truija

Koduta hädaline võib istuda munitsipaalkorteri järjekorras üle aasta. Kui aga kindel katus lõpuks pea kohale saadakse, pole mured veel kadunud. Elanikud ei suuda üürimakseid tasuda ja ühiselamute seltskond võib allakäiku hoopis süvendada.

53aastane Georg, nagu ta ennast tutvustas, on elanud Liiva tänava ühiselamus viis aastat. Tema korteris tiirutab hulk kärbseid ja elutoanurgas on taarahunnik, peamiselt üht marki viinapudelid. Ise istub ta taburetil, kuulab raadiot ja kimub salasigarette.

Enda sõnul ta eriti palju ei joo, kuid just joomise tõttu jäi ta aastaid tagasi elukohast ja tööst ilma. Georgi elutee viis ta kodutute varjupaika. Seal viibides tegi ta kohe avalduse linnalt korteri saamiseks. Ootas poolteist aastat ja senikaua elas kodutu elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles