Koolid lubavad kui ka keelavad poeskäike

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai kooli õpilased peavad liikuma õppehoonete vahel ning vahetundidel käiakse poeski. Seetõttu maalisid õpilased ülekäiguradade ette meeldetuletused liiklemiseks.
Mai kooli õpilased peavad liikuma õppehoonete vahel ning vahetundidel käiakse poeski. Seetõttu maalisid õpilased ülekäiguradade ette meeldetuletused liiklemiseks. Foto: Urmas Luik

Pärnu põhikoolide juhtide arvamused laste liikumisvabaduse kohta jagunevad kahte leeri. Kes kasutab seaduslikku õigust liikumist keelata, kes leiab, et õpilased on võimelised ise oma käikude eest vastutama.

Toimetusele laekunud vihjes kirjeldati, kuidas Pärnu Vanalinna põhikoolis on läinud asi nii kaugele, et õpetajad seisavad õpilastel lausa ees, et neid mitte hoovist välja lubada.

Tõepoolest, Pärnu Postimehega rääkinud Vanalinna kooli õpilased kinnitasid, et hoovi lubatakse neid küll, aga territooriumilt välja mitte. “Õppealajuhataja ja sotsiaaltöötaja seisavad vahel esiukse ees ja kui hoovist väljud, saad märkuse või kutsutakse lausa vanemad kooli,” ütles üks koolilaps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles