Küttekolded tuleb enne kütteperioodi algust üle kontrollida

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küdev ahi. Foto on illustreeriv.
Küdev ahi. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Päästjad soovivad kõigile lugejatele head sügise algust ja loodavad, et kõik koduste küttekollete omanikud on need enne kütmisperioodi algust korda teinud.

"Ilmad ei ole veel väga sügisesed, aga rõskusest ega niiskusest ei ole puudust ja järjest rohkem hakatakse kasutama kaminaid, ahje, pliite. Traditsiooniliselt suureneb sellel perioodil väljakutsete arv tahmapõlengutele või siis ajab küttekeha suitsu sisse," selgitas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kais. "Need väljakutsed ja ka neist arenevad õnnetusjuhtumid oleksid olemata, kui kütmisperioodiks oleks end paremini ette valmistatud."

"Veel jõuate kutsuda endale korstnapühkija, kes küttesüsteemid üle vaatab ja vajadusel puhastab," märkis Kais.

Eramus võib värske korstnapühkija akti olemasolul ise süsteeme puhastada. Kortermajas aga peab olukorda hindama igal aastal just korstnapühkija.

Päästjad tuletavad meelde, et kui küttesüsteeme ei ole viimase kolme–nelja kuu jooksul kasutatud, tuleb kütmisega alustada tasapisi. Kõigepealt asetage koldesse vaid paar–kolm kuiva halgu. Neist eralduv soojus soojendab üles küttesüsteemid ja nii on kindel, et suits läheb siiski korstna kaudu välja, selmet tungida teie eluruumidesse. Kui süsteemid on soojaks saadud, võite küttematerjali kogust suurendama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles