Pärnumaa matkamäng tuleb tänavu Koongas

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune Pärnumaa matkamäng järjekorranumbrilt 26.
Tänavune Pärnumaa matkamäng järjekorranumbrilt 26. Foto: Ants Liigus

Septembri viimasel laupäeval toimub traditsiooniline Pärnumaa matkamäng, mis tänavu korraldatakse Koongas.

Tegemist on lustliku sportliku maastikumänguga, kus võiskonnad saavad proovile panna oma nutikuse, kiiruse, osavuse, loovuse, koostööoskuse ja matkatarkused.

Võistlema on oodatud kõik loodus-, spordi- ja matkahuvilised, nii lasteaiaealised, koolinoored kui täiskasvanud. Osalejatele on ette valmistatud kolme raskusastme ja pikkusega rajad, teatasid matkamängu korraldajad Pärnumaa skautide ja gaidide malevast.

Tänavu avastatakse esimest korda Koongat ja selle lähiümbrust.

Korraldajad ise toovadki selle aasta eripärana välja just asukoha: matkamänguga liigutakse Pärnu linnast eemale ja avastatakse maakonna ääreala.

"Matkamäng on end tõestanud, seda kinnitavad osalejate arvud, mis on viimasel viiel aastal olnud kindlas tõusutrendis, ulatudes eelmisel aastal 222ni," sõnas Eesti gaidide liidu tegevjuht Mailiis Jõgis. "Kuigi algul tundus mõte liikuda maakonna keskusest nii kaugele hirmutav, siis enam seda hirmu ei ole, kuna eelregistreerunud on ligemale 40 võistkonda, mis teeb matkajate arvuks umbes 200, peale nende umbes 30 vabatahtlikku."

Huvilistel on võimalik registreerida oma võistkond kohapeal või panna ennast kirja matkamängu kodulehel matkamang.blogspot.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles