Riigikohus liitis omavalitsuste kaasusele Tõstamaa avalduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium otsustas reedel ka Tõstamaa valla haldusreformiteemalise avalduse liita ülejäänud omavalitsuste taotlustega kontrollida haldusreformi seaduse põhiseaduspärasust.

Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium on juba arutanud Kõpu, Juuru, Abja, Emmaste, Illuka, Järvakandi, Kambja, Kõo, Käina, Leisi, Loksa, Luunja, Lüganuse, Mäetaguse, Nõo, Pala, Pöide, Pühalepa, Rakke, Tudulinna, Vaivara, Ülenurme ja Kullamaa vallavolikoguning Loksa linnavolikogu taotlust kontrollida haldusreformi seaduse põhiseaduspärasust. Kolleegium otsustas liita põhiseaduslikkuse järelevalve taotlused ühte menetlusse.

Omavalitsused tahavad riigikohtult selgust, kas haldusreformi seaduses ette nähtud valdade sundliitmine ja vähemalt 5000 elaniku nõue on põhiseadusega kooskõlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles