Kalevipoja kojutulek kaunistab taas seina

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Efraim Allsalu õlimaal “Kalevipoja kojutulek” on restaureerimise järel Kilingi-Nõmme gümnaasiumi fuajee seinal.
Efraim Allsalu õlimaal “Kalevipoja kojutulek” on restaureerimise järel Kilingi-Nõmme gümnaasiumi fuajee seinal. Foto: Mailiis Ollino

Peagi 55. aastapäeva tähistavas Kilingi-Nõmme gümnaasiumis kujunes sügisene pööripäev kooliperele suursündmuseks, sest fuajees taasavati restaureerimise järel pannoo “Kalevipoja kojutulek”.

Kunstnik Efraim Allsalu maal valmis Kilingi-Nõmme uue koolimaja tarvis 1961. aastal, õlimaali keskne tegelane on Eesti rahvuseepose nimikangelane. Pannoo on kantud kultuurimälestiste riiklikusse registrisse.

“Mul on väga hea meel, et Kilingi-Nõmme gümnaasiumis on see töö alles ja see teos on suurepärane näide Efraim Allsalu loomingust: tundliku värvikeelega, aga väga jõuline, monumentaalne ja pika looga ning selle maali väärtus ajas aina kasvab,” rääkis kooliperele Adamson-Ericu muuseumi direktor Ülle Kruus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles