Sauga vallavolikogu kaasab ka Sindi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sauga vallavolikogu neljapäevase istungi päevakorras oli haldusterritoriaalse korralduse muutmine, mille eelnõust hääletasid volinikud välja ettepaneku lõpetada läbirääkimised eesmärgiga moodustada kuue valla ja Pärnuga omavalitsusüksus.

Vallavolikogu esimees Kandela Õun ütles, et istungilt puudus üks ja 12 liikmest hääletas seitse kõnealuse punkti väljajätmise poolt. Seega ei ole Sauga vald lahkunud Pärnuga läbirääkimiste lauast, kuid teeb ettepaneku alustada kõnelusi Are, Audru, Halinga, Paikuse, Tori ja Tõstamaa valla- ning Sindi linnavolikogule. Halinga ja Sindi ei ole olnud kaasatud Pärnuga ühinemisläbirääkimistesse.

“Sauga on Pärnu lähivöönd, sisuliselt linnaga kokku kasvanud vald, mida iseloomustab ühtne ettevõtluskeskkond ja tööturg, intensiivne haridusalane mobiilsus ja terviklik ühistranspordisüsteem,” möönis Sauga vallavolikogu istungi järel maavanem Kalev Kaljuste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles