Päästetöötaja: “Kahjuks oli tema jaoks juba hilja.”

Teele Talve
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tõstamaa alevikus Varbla maantee äärest leiab leinapärja ja küünlad. Need on sinna toonud lähedased, mälestamaks laupäeval samas paigas liiklusõnnetuses surnud noort meest.

“Magasime lapsega tagatoas, kui kuulsin suurt pauku. Mõtlesin esmalt, et puu on maja peale kukkunud,” meenutab Varbla maanteel elav Elen, kelle maja hoovi laupäeva varahommikul 25aastane Taavi oma BMWga sisse sõitis. “Et mees oli siin lähedal päästeametis valves, helistasin talle. Ta rahustas mind ja kuna jäi vaikseks, mõtlesin, et äkki ma nägin seda unes ja proovisin magama jääda,” kõneleb naine ja ütleb, et see mõte kadus juba mõne minuti pärast, kui ta väljas kedagi oigamas kuulis. “Arvasin, et äkki keegi on purjus ja kukkus. Et ma olen väga kartlik, jäin teki alla ja helistasin uuesti mehele. Kartsin, et äkki tullakse mu aknale koputama.”

Eleni mees Rain oli kaasa kõne peale valmis juba välja sõitma, kuid nägi töökohast möödumas autot, mis tema kodumaja poole suundus. “Kuna mu töökoht asub siit 600 meetri kaugusel umbes, ütlesin naisele, et vaadaku, kas mööda sõitev auto peatub. Ja kui peatub, sõidan ma välja,” meenutab Rain.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles