Moodsad maitsetaimed tahavad talveks tuppa

Riina Martinson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme talu ürdiaia perenaine Heli Viedehof soovitab Aasia köögi sõpradel kasvatada vähenõudlikku sidrunheina.
Tamme talu ürdiaia perenaine Heli Viedehof soovitab Aasia köögi sõpradel kasvatada vähenõudlikku sidrunheina. Foto: Urmas Luik

Kevadel ostavad inimesed aianduskeskustest ja laatadelt üha enam põnevaid eksootilisi maitsetaimi, mis kasvavad meie suves väga edukalt, kuid sügisel ei osata nendega enam midagi peale hakata.

Näiteks on juba mitu aastat väga popp aias kasvatada Aasia köögist tuntud sidrunheina, samuti kalorivabasid magustajaid suhkrulehte ja magusat lippiat või meeldivalt lõhnavat sidrunaloisiat ja Vietnami koriandrit. Kõiki neid saaks kasvatada püsikutena, kui taimed enne külmasid potiga tuppa tuua.

Pealegi, erinevalt petersellist ja teistest meile ammu tuttavatest maitsetaimedest, mis toas kaua ilusad ei püsi, on osa uusi maitsetaimi soojas toas talv läbi nii ilusad, et võib elutoas aukohale tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles