Jalutuskäik tutvustab legendaarseid kohvikuid

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kohvikute nädal vältab 1.–9. oktoobrini.
Pärnu kohvikute nädal vältab 1.–9. oktoobrini. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu kohvikute nädal saab avapaugu laupäeval kell 11, kui linnaruumis avatakse ajalooliste kohvikute näitus ja Rüütli ja Nikolai tänava nurgalt algab jalutuskäik, mille käigus tutvustatakse huvilistele kunagisi legendaarseid kohvikuid oma ajaloolistes asupaikades.

Kuuleb põnevaid lugusid linna kohvikute kujunemisest. Näituse autorid on Indrek Aija ja Triin Tamman.

Pärnu kohvikute nädal vältab 1.–9. oktoobrini. Korraldajate sõnutsi võtavad sellest algatusest osa Pärnu kohvikud, kus pööratakse erilist tähelepanu kvaliteedile, et esitleda meie parimat kohvikukultuuri.

Sel aastal on mitu kohvikut mõelnud taimetoitlastelegi. Murumaja kohviku perenaine Merle Einola sõnutsi pakuvad nad kohvikute nädalal taimetoidu austajatele menüüd, kus salatisse on segatud hanemalts ja peedilehed. "Soovi korral kohandame menüü ka veganitele sobivaks," täpsustas Einola.

Osalevad kohvikud pakuvad kampaanianädalal salatist, desserdist ja tassist teest või kohvist koosnevat einet seitsme euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles