Tugeva tuule tõttu on Pärnumaal vooluta üle 600 majapidamise (1)

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riiklik ilmateenistus andis kogu Eestile tugeva tuule tõttu esimese astme hoiatuse. Tugevate tuulepuhangute tõttu oli kella 14 ajal Pärnumaal elektrita 623 majapidamist. Eile õhtust tänaseni on päästjad tugeva tuule tõttu saanud neli väljakutset.

Täna kella 12 paiku anti häirekeskusele teada elektriliinidele murdunud puust Pärnus Haraka tänaval. Päästjad piirasid ohtliku ala ja kutsusid välja elektrilevi töötajad.

Täna kella 8.35 paiku teatati teele kukkunud puudest Tõstamaa vallas Kõpu külas. Päästjate saabudes oli puu teelt juba eemaldatud ja seatud.

Kell 7.26 anti teada teele murdunud puust Tõstamaa vallas Sigaste külas. Päästjad eemaldasid puu teelt.

Eile kell 21.55 tuli teade teele kukkunud puust Saarde vallast Kärsu külast. Seegi puu sai päästjate abiga teelt kõrvaldatud.

Ilmateenistuse vaatlusandmete järgi on eilsest õhtust mõõdetud tuule tugevuseks 13–16 meetrit sekundis.

Ilmateenistuse prognoosi järgi sajab öösel mitmel pool vähest vihma. Puhub edela- ja läänetuul 7–12, puhanguti 15 m/s, saartel ja rannikul puhanguti 17–20 m/s.

Praeguse ilmaennustuse kohaselt peaks tuul vaibuma laupäeva õhtuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles