Maovähendusoperatsiooni tüsistus viis elu

Teele Talve
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

“Ta tahtis seda oma viiekümnenda aasta juubeliks. Samal juubelil matsime tema urni,” räägib mees, kelle naine läks kaalu alandamiseks maovähendusoperatsioonile, kuid suri mõni päev hiljem tüsistustesse. Arstide sõnul tuleb inimestel enne operatsiooni riskidega arvestada.

On 2014. aasta maikuu. Väikekoha sotsiaaltöötaja Mari (nimi muudetud) valmistub kaks kuud enne viiekümnenda aasta juubelit maovähendusoperatsioonile minekuks. Enne teda oli kaks tuttavat operatsioonil käinud ja sellega kilosid kaotanud. Nii lootis ka Mari, et sünnipäeval on ta juba saledam. Kahjuks läks Maril teisiti. Iga päev igatsevad teda lesk ja kaks last.

Mari kunagine kaasa, keda me Peetriks kutsume, sai teada naise soovist operatsioon ette võtta alles pärast seda, kui Mari oli juba kõikide vajalike arstide vastuvõtul käinud ja heakskiidu saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles