Põhiseadus olgu täitmiseks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õguskantsler Ülle Madise.
Õguskantsler Ülle Madise. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

“Aktuaalset kaamerat” jälgides tundsin lausa heameelt, et õiguskantsler on lõpuks võtnud vaevaks põhiseadusega arvestada, astudes lausa meie kodanike kaitseks välja. Nimelt pöördub ta riigikogu poole nõudega kiirendada looduskaitsealuse maa hüvitamist. Praegu on järjekorrad selle tasu kättesaamiseks koguni üheksa–kümme aastat, see on põhiseadusega vastuolus.

Oleks meeldiv, kui õiguskantsler jätkaks põhiseadusega tutvumist. Pärast viimatisi riigikogu valimisi võisime ajalehest lugeda õigusteadlase kirjutist, et riigikogu valimised tuleb lausa tühistada, kuna need lähevad põhiseadusega vastuollu.

Põhiseaduses on kirjas, et riigikogu valimised toimuvad iga nelja aasta tagant märtsi esimesel pühapäeval. See on kõik, mis põhiseaduses valimiste päeva kohta öeldud. Mingisugust muud kuupäeva märgitud ei ole. Meil aga hakatakse valimistega peale juba poolest veebruarist, nimetades neid eelhääletuseks. Lisandub e-hääletus. Põhiseaduses neid hääletusviise ega toimumise aegu kirjas ei ole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles