Pärnu noore spetsialisti toetusele ei ole veel taotlusi tulnud

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu linna ja kohalike ettevõtete noore kõrgharidusega spetsialisti toetusele praeguse seisuga veel taotlusi tulnud ei ole.

"Huvi toetuse vastu on üles näidanud nii ettevõtted, era- kui ka avaliku sektori noored spetsialistid. Kahjuks ei ole ühtegi taotlust veel esitatud," nentis Pärnu abilinnapea Rainer Aavik BNS-ile. Toetusprogramm avati Aaviku sõnul suvel, kuid aktiivsemalt hakati selle vastu huvi tundma alles sügisel. "Programmi eesmärk on tuua kõrgharidusega spetsialiste Pärnusse tööle ja elama ning seeläbi suurendada kvalifitseeritud tööjõu hulka ja elanikkonda Pärnus. See on programm, mida rakendatakse koostöös tööandjatega," märkis Aavik.

Pärnu linnavalitsus koostöös Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse ning mitme Pärnu juhtiva ettevõttega alustas käesoleva aasta alguses noore spetsialisti toetuse väljatöötamis. Pooleaastase töö tulemusel jõuti toetussüsteemini, kus linn ja tööandja võrdsetes osades maksavad uuele töötajale aasta jooksul palgalisa kokku vähemalt 300 eurot kuus. Toetuse saaja peab olema saanud kõrghariduse viimase viie aasta jooksul , asuma omandatud haridust eeldavale ametikohale, mida kohaliku tööjõuga pole olnud võimalik täita ja registreerima end Pärnu linna kodanikuks.

"Süsteem on üles ehitatud selliselt, et taotluse esitavad ettevõtted ning sellega võtavad nad ka vastutuse andmete korrektsuse eest," märkis Aavik. "Ettevõtted peavad tõendama, et tegemist on vajaliku noore spetsialistiga, kes tuleb täitma ametikohta, mida pole võimalik kohaliku tööjõuga täita," lisas ta.

Eelkõige on Aaviku sõnul tegemist eriteadmisi ja -oskusi nõudvate ametikohtade täitmisega tootmises, nagu tootmisjuhid ja insenerid, või turismisektoris, näiteks tulude juht, või avalikus sektoris, nagu näiteks noored reaalainete õpetajad. "Vahendeid toetuse maksmiseks oleme planeerinud vähemalt kümnele noorele spetsialistile aastas. Usun, et toetusel on pikaajaline positiivne mõju, mis on üks oluline osa Pärnu kui elu- ja töökoha tutvustamisel," sõnas Aavik. "Kindlasti ei ole see imevahend, mis lahendab kõik väljakutsed selles valdkonnas ja mille tulemused on hetkega nähtavad."

BNS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles