Pärnu noored asuvad võitlema prügi vastu ja tervete hammaste eest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui teha kolmetunniseid näksimispause, aitab see hambad heas korras hoida.
Kui teha kolmetunniseid näksimispause, aitab see hambad heas korras hoida. Foto: Urmas Luik

Tartu ülikooli ideelabori eestvedamisel said esimesel STARTERlabi programmi kohtumisel kokku 14 ettevõtlikku Pärnu noort. Pärnu meeskondadel tööd jagub: võideldakse prügi vastu ja tervete hammaste eest, aga põnevaid plaane peetakse veel mitmes valdkonnas.

Tartu ülikooli pressinõunik teatas, et esimene kohtumine oli meeskondade loomiseks ja ideede genereerimiseks, aga detsembri lõpus oodatakse ettevõtlikelt noortelt juba reaalseid äriprojekte, ideid nende elluviimiseks ja võimaluse korral ka prototüüpide mõtteid.

Pärnu STARTERlabi programmijuht Taavi Tamm rääkis, et noortel oli palju põnevaid ideid ja osast loobuda ei olnud lihtne, kuid heade mõtete liitmise ja lahutamise tulemusel loodi lõpuks viis meeskonda. "Pärnu meeskondade tööpõld on lai: võideldakse prügi vastu ja tervete hammaste eest, luuakse nutigiide, moodulmööblit ja hea une lahendusi," kirjeldas Tamm.

Starter Estonia programmijuht Piret Arusaar sõnas, et ettevõtlik hoiak ja initsiatiivikus aitavad noorel leida oma karjäärivalikul parimaid lahendusi. Pärnul on ettevõtlikele noortele pakkuda palju põnevaid katsumusi. "Kuigi sügissemestril osalevad programmis peamiselt TÜ Pärnu kolledži tudengid, loodetakse järgmisel aastal kaasata ka Pärnumaa kutsehariduskeskuse ja gümnaasiumide õpilasi," lisas ta.

Pärnus jätkub programm sel kolmapäeval ärimudeli töötoaga ja lõppeb detsembri algul Tartu ülikooli äriideede konkursiga Kaleidoskoop.

Pärnumaa programmi käivitumisel tehakse koostööd Pärnu linnavalitsusega. Äriideede programmi Starter toetab Euroopa sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles