Muuseumis saab astuda vanade linnavaadete keskele

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseumi ja Pärnu muinasuurimise seltsi asutamisest 120 aasta möödumise puhul näeb muuseumis peagi vanu fotosid linnavaadetega.
Pärnu muuseumi ja Pärnu muinasuurimise seltsi asutamisest 120 aasta möödumise puhul näeb muuseumis peagi vanu fotosid linnavaadetega. Foto: Urmas Luik

Pärnu muuseum avab reedel, 7. oktoobril kell 16 näituse "Pärnu enne esimest ilmasõda: linnaruum vanadel fotodel".

Tänavu möödub 120 aastat Pärnu muinasuurimise seltsi (sks k Pernauer Alterthumforschende Gesellschaft) asutamisest.

Baltisakslastest ajaloohuvilisi linnakodanikke koondanud ühendus otsustas oma esimesel peakoosolekul, 3. novembril 1896 avada seltsi kollektsioon laiemale publikule ja seda päeva loetakse Pärnu muuseumi asutamise kuupäevaks.

Tähistamaks ümmargust aastapäeva, pannakse külastajaile kolmanda korruse saali välja tolleaegsed linnavaated.

Eelkõige on näitusele leidnud tee vanemad ja seni vähem publitseeritud fotod, mis pärinevad nii Pärnu muuseumi fotokogust kui erakogudest.

Suures formaadis esitletakse stereofotode põhjal koostatud ruumilisi anaglüüfe, mida läbi vastavate prillide vaadates saab külastaja tunda end sajanditaguses Pärnus.

Näitusele on soovitav võtta kaasa nutiseade: telefon või tahvelarvuti.

Väljapanek jääb avatuks 27. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles