Motomehed teenisid kodusel kestuskrossil 11 auhinda

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaherattaliste tsiklite taltsutajad sööstavad stardijoonelt kannatuste rajale.
Kaherattaliste tsiklite taltsutajad sööstavad stardijoonelt kannatuste rajale. Foto: Margus Almers

Paikuse vallas Reiu liivakarjääri rajal mootoratturite kestuskrossi Balti ja Eesti meistrivõistluste etapil võitsid Pärnumaa sportlased neli esimese, viis teise ja kaks kolmanda koha karikat.

Kaherattaliste tsiklite taltsutajate kaks tundi kestnud maratonkrossil võitis absoluutarvestuses esikoha lõunanaaber Edgars Šilins, kes ainsana läbis kontrollaja lõpuks 11 ringi.

Stardipaugu kõlades asus võistlust juhtima Aigar Leok Sõmerpalu motoklubist, kannul paljukordne Läti meister Janis Vinters ja vend Martin Leok. Teiseks ringiks oli Vinters tahapoole langenud, vennad kohad vahetanud ja Šilins kolmandaks kerkinud. Edasi vedasid Leokid sõitu tandemina, vahetades pidevalt omavahel positsioone. Kümnendal ringil pääses Šilins liidrikohale ja sõiduvõit kuulus talle. Teisena sai finišilipu Martin Leok ja kolmas oli Aigar Leok.

Kokku selgitati kaherattaliste mootorrataste sõidus paremus kümnes arvestuses.

E3 klassis oli kiireim Elary Talu Sõmerpalu motoklubist, Paikuse klubi sõitjad Jarmo Lehiste ja Edgar Kasesalu kihutasid vastavalt teise ja kolmanda auhinna vääriliselt.

Üle 40aastaste seenioride arvestuses pidi Paikuse klubi eestvedaja Toivo Nikopensius kodurajal tunnistama oma põlise konkurendi Einars Vintersi nappi paremust ja kolmandana lõpetas Reio Engman (MK Lääne). Kümme aastat eakamate veteranide seas oli parim lätlane Ivars Mikelsons, kannul Pärnu motoklubi raudvara Jüri Makarov ja Andris Kalninš Lätist.

Harrastajate B-klassis teenis Reiu kestuskrossil esimese auhinna Siim Rotmeister (Pärnu MC), madalamad poodiumikohad kuulusid Carl Mattias Räägelile (MX Racing Team) ja Kermo Uuele (Motoklubi AEX). C-klassis saavutasid kaksikvõidu Pärnu motoklubi noormehed: esimesena kihutas finišisse Jorma Arukase, teiseks tuli Risto Ild ja kolmanda kohaga pidi leppima lõunanaaber Janis Lubans.

Üle 30aastaste hobisõitjate seas sai Oliver Toomela (Paikuse MK) kolmanda tulemuse, teda edestasid Läti motomehed Janis Freimanis ja Aivars Kukojs. Juunioride 85 ccm masinaklassis sai esimest aastat motomaratonidel võistlev Mattias Graumann (Pärnu MC) lätlase Markuss Daniels Jantiransi järel teise koha.

Neljarattalised tsiklid kihutasid Reiu motomaratoni seitsme kilomeetri pikkusel ringil poolteist tundi.

Quadracer`ite eliitklassis pani oma paremuse maksma tunamullune Eesti meister Kaspar Kangur Paikuse motoklubist ja tõusis ebaõnnestunud stardi järel neljanda ringi lõpuks liidrikohale. Teise auhinna teenis Valters Kirilko Lätist ja kolmandaks tuli Martin Filatov (Kagu MK).

Harrastajate klassis kihutas esimese auhinna vääriliselt Paikuse klubi sportlane Taavi Raadik, talle järgnesid Läti neiu Monta Kirilko ja Janek Vernik (Motobox Racing Team).

"Võidukihutamine Reius õnnestus igati, rada oli vaheldusrikas ja enamikus klassides käis stardist finišini meeliköitev heitlus poodiumikohtadele," rääkis kestuskrossi peakohtunik Sulev Tõnisson. "Vahetult enne võistlust otsustasime sõitjate huvides kõige pehmemad rabamülkad distantsilt välja jätta."

Eeloleval nädalavahetusel Prantsusmaal Dardon Gueugnonis quadracer`ite rahvuste krossil esindavad Eestit pärnakad Kevin Saar ja Kaspar Kangur ja Martin Filatov Põlvast.

Kestuskrossi Balti ja Eesti meistrivõistlused jätkuvad 22. oktoobril Haapsalus Kiltsi lennuvälja rajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles