Kersti Kaljulaid sai presidendiks

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendiks valitud Kersti Kaljulaid aasta tagasi.
Presidendiks valitud Kersti Kaljulaid aasta tagasi. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Riigikogu valis 81 häälega Eesti presidendiks Kersti Kaljulaidi. Hääletusel osales 98 riigikogu liiget, 17 jättis sedeli märgistamata.

Pärast valimist pidas rõõmsas meeleolus, kuid tõsist ilmet säilitav Kaljulaid riigikogulaste ees oma esimese kõne. Selles avaldas ta lootust, et tema ja riigikogu koostöö tuleb sellise suure toetusega sõbralik ja hea. “Täna võitis kogu Eesti, sest me nägime, et riigikogu teeb, mida on lubanud,” ütles Kaljulaid ja lisas, et tema ei muretsenud pärast toetusallkirjade saamist enam valimistulemuse pärast.

Pärnumaalt pärit riigikogulastest ei jäänud vastset presidenti õnnitlema Mark Soosaar, kuid rahvasaadik kinnitas Pärnu Postimehele, et ta siiski hääletas ja andis oma poolthääle Kersti Kaljulaidile. “Ma olen Pärnu poole teel,” teatas Soosaar hetkel, mil häälte lugemine riigikogu saalis alles lõppes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles