Priit Neilinn: Süütu rõivatükk burkiini

Priit Neilinn
, eestlane Iirimaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Neilinn
Priit Neilinn Foto: PP

Nägin hiljuti ühes võõrkeelses trükiväljaandes tõesti huvitavat karikatuuri: kaks näkki istuvad rannakaljul, üks neist kannab burkiinit (üleni keha kattev õhukesest riidest naiste ujumiskostüüm). Burkiinita näkk pöördub naabri poole küsimusega: “Näib, et sa otsid pahandusi, sõbranna?”

Pahandusi, jaburusi ja sõnavahtu on see süütu rõivatükk suutnud põhjustada mitme mehe eest. Samal ajal on ta andnud tublisti lisatööd paljude riikide politseinikele ja suurtele moefirmadele. Seega, kellele probleem, kellele rahaallikas.

Aheda Zanetti, 48aastane Liibanonist pärit mosleminaine, kes elab Sydney eeslinnas, ütles, et ta alustas burkiini väljamõtlemist pärast seda, kui nägi oma 11aastast tütart sportimas selleks täiesti sobimatus riietuses. Too nimelt kandis ümber pea pikka salli ja oli palavuse tõttu näost punane nagu tomat. Käinud läbi kõik spordirõivaste kauplused ja leidmata moslemitüdrukutele midagi sobivat, otsustas Zanetti probleemi lahendada. Ta asutas oma firma Ahiida Burquini Swimwear umbes 12 aastat tagasi ega olnud kaugeltki valmis kolossaalseks eduks. Kuid tellimused hakkasid laekuma pea kohe. “Inimesed läksid lausa hulluks,” räägib ta. “Ja kui kusagil, näiteks Marokos, burkiinid ära keelatakse, tuleb see mulle kasuks, kuna minu populaarsus sellega ainult kasvab.” Veel märgib ta, et 35–45 protsenti tema turuosast kuulub mittemoslemitele. Muudel spordialadel on mosleminaised viimasel ajal saanud paslikud spordirõivad ja tänu sellele tegelevad nüüd näiteks maratonijooksuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles