Pildid: Purjus juht niitis elektriliine

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjus juht lõhkus üles tõstetud kastiga veokiga sõites Vana-Pärnus elektriliine ja puuoksi. Sõiduki peatas teele jäänud elektripost.
Purjus juht lõhkus üles tõstetud kastiga veokiga sõites Vana-Pärnus elektriliine ja puuoksi. Sõiduki peatas teele jäänud elektripost. Foto: Liina Toome

Eile õhtul tekitas Pärnus kaost 49aastane Ants, kes üles tõstetud kastiga veokiga mööda Vana-Pärnu linnaosa tänavaid sõitis ning elektriliine ja -poste ning puude oksi maha tõmbas.

Purjus juhi sõidu lõpetas avarii, mille järel auto ennast kitsale tänavale risti keeras ja edasist hävitustööd tegema ei pääsenud.

Elektriliinide lõhkumise tõttu jäi ligi neljaks tunniks elektrita ümbruskonna 72 majapidamist.

Emajõe tänaval elava Liina Toome sõnutsi tuli auto, millelt pudenes turbatolmu, kella 18.40 paiku sadama poolt mööda Emajõe tänavat. „Suurel veokil oli kast üles tõstetud ja tõmbas endaga kaasa üle tänava rippuvaid elektriliine ja murdis maha ühe elektriposti,“ kirjeldas naine tema kodutänaval toimunud hävitustööd. „Purunenud kaablid lõid sädemeid.“

Toome jutu järgi jooksis üks noormees autole järgele ja üritas seda peatada, loopides auto kabiini lumekamakatega, aga auto tõstis hoopis kiirust ja jätkas sõitu Haapsalu maantee suunas.

Auto kiirust Toome enda sõnade järgi hinnata ei osanud. Ta märkis, et juht pidi vastu ust lendavaid lumepalle kindlasti märkama ja mütatusi kuulma.

Emajõe tänavalt keeras veok Haapsalu maanteele Lihula poole, kus ta puude oksi lõhkus, pööras siis Suur-Toome tänavale ja üritas seejärel keerata Kesk tänavale. Viimane manööver jäi siiski poolikuks, sest autole jäi ette elektripost, millega kokkupõrge raske masina tänavale risti keeras ja liikumisvõimetuks muutis.

Kui post poleks veokile ette jäänud, põrutanuks auto ilmselt selle taga olevasse majja, arvas Toome.

Kohe pärast avariid jõudis sündmuskohale laastamistööst teate saanud politsei ja tuvastas veoki juhil, 49aastasel Antsul joobe.

Seda, kas Ants oli võtnud paar õlut või silmini täis, politsei ei avalda, sest tegemist on delikaatsete isikuandmetega.

Prokuratuur teatel on juhtumi uurimiseks alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis. Kohus võib südimõistmisel karistada sellise teo eest rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega.

Eesti Energia pressiesindaja Marina Bachmann ütles, et elektriliinide ja -posti lõhkumise tõttu jäi Vana-Pärnus kolmeks tunniks ja 40 minutiks vooluta 72 majapidamist.

Bachmann liasas, et lõhutud posti asemel paigaldati õhtul uus ja ööseks said kliendid elektri tagasi.

Kahju suurus on Bachmanni sõnade järgi veel kokku löömisel. See nõutakse pressiesindaja kinnitusel lõhkujalt välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles