Kari Maripuu: Ettevõtlus Pärnus – millele keskenduda?

Kari Maripuu
, Pärnumaa ettevõtlusauhinnale nomineeritud tarkvaraettevõtte Brightspark asutaja ja juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kari Maripuu
Kari Maripuu Foto: PP

Minu silm jäi peale 30. septembril Postimehes ilmunud Enn Veskimäe repliigil: “Idufirmadelt pole midagi õppida.” Eesti tööstusettevõtte Standard juhi ja suuromaniku sõnul on tööstusettevõtted riigile kasulikumad kui tehnoloogiakesksed idufirmad.

Veidi hiljem esitas sotsiaalmeedias oma vastulause IT-ettevõtja Sten Tamkivi, kes toob välja, et näiteks idufirma Transferwise’i Eesti esindus on 2016. aasta esimese kahe kvartaliga tasunud Eesti riigile kolm korda rohkem tööjõumakse kui edukalt arenev mööblitehas.

See paneb mõtlema küll. Meenub aastatagune vestlus Sulev Alajõega, kes nimetas Pärnu tugevuseks metalli- ja puidutööstust kui piirkonna majanduse olulist nurgakivi turismisektori kõrval. Pärnakana on mul kahtlemata rõõm, et Pärnu on säilinud lähipiirkonna tõmbekeskusena ja edelapiirkonna suurima majandusüksusena. Aga kas sellest piisab? Kas Pärnu turismi- ja tööstussektor suudavad toita pärnakate ambitsioone ja hoida täiskasvanuikka jõudvad noored kodulinnas? Käimasoleva ettevõtlusnädala raames on õige aeg nende teemade peale mõelda ja arutleda, mida saaks Pärnu peale väljakujunenud tööstusharude veel ette võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles