Juhtkiri: Liitmise vaidlus kisub umbseks

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Paari päeva eest arutati Tartus riigikohtu saalis haldusreformiseaduse, eelkõige selles sisalduva sundliitmise punkti üle. Kohalviibinud märkisid tagantjärele, et vaagimine kiskus pikale ja ruum muutus umbseks. Tuli avada kohtusaali uksed, et värske õhk sisse pääseks.

Värsket briisi oleks vaja kogu haldusreformi arutelule. Küsimused ja vastused korduvad päevast päeva igas meediakanalis. Kas 5000 elaniku piir on mõistlik? Kas vaid arvu põhjal saab otsustada omavalitsuse haldussuutlikkuse üle? Miks peab riik üldse sundliitmisega tegelema? Ja lõpuks: miks ei või jääda nii, nagu on? Need küsimused kõlavad taas ega saa rahuldavaid vastuseid. Selline olukord väsitab.

Pärnu Postimees on viimastel nädalatel küsinud siinse maakonna inimestelt arvamusi haldusreformi, täpsemalt Suur-Pärnuks ühinemise kohta. On tunda, et vastuseta jäänud küsimuste tõttu võtavad inimesed seisukoha emotsioonidest lähtuvalt. Teadmatus tekitab hirmu, muutused trotsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles