Juhtkiri: Väärikus astub pjedestaalile

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Sel nädalal on toimunud ja jätkub tõeline auhinnasadu. Tunnustatud on õpetajaid, ettevõtjaid ja eakaid. Seenioride seast silmapaistvamad said lillekimbu kätte eile 60+ festivalil ja võime uhkusega öelda, et nende seast leiab mitu pärnakatki.

Pärjatud hõbejuukselistega suhtlemine valmistab enamasti probleemidest kirjutavale ajakirjanikule puhast rõõmu. Sellised inimesed seljatavad stereotüübi üksikust koduseinte vahel konutavast ja elu mustades toonides nägevast pensionärist. “Kihnu Virve ei vingu elukalliduse ja üha kehvemaks muutuva tervise üle ega passi niisama aknal. Ta ise on huvitav,” iseloomustati konkursil elutööauhinna saanud Virve Köstrit.

Eks ole väärikalt vananejatelgi elu kestel ette tulnud pettumusi, olgu selleks kas või viimasest töökohast koondamisega pealesunnitud pensionileminek. See ju solvab, ent sellest on üle saadud. Ja edasi minna on aidanud tegutsemine, teiste aitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles