Ettevõtjaks ihkab aasta-aastalt üha enam pärnumaalasi

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tami Automatics OÜ asutajad Mirko Metsaoru (parem) ja Tamar Nassar näitavad automaatse kastmisseadme prototüüpi, millega loodavad mõne aja pärast poelettidele jõuda.
Tami Automatics OÜ asutajad Mirko Metsaoru (parem) ja Tamar Nassar näitavad automaatse kastmisseadme prototüüpi, millega loodavad mõne aja pärast poelettidele jõuda. Foto: Urmas Luik

Mullu loodi Pärnumaal äriregistri andmetel ligemale 1000 ettevõtet ja tänavu kaheksa kuuga on algust tehtud pea 700 firmaga. Kuigi üle 80 000 elanikuga maakonna kohta pole number teab kui suur, näitab see suunda.

“1000 on väga soliidne number Eesti mõistes suhteliselt väikese maakonna kohta ja näitab päris kõrget ettevõtlusaktiivsust,” ütles ettevõtluskonsultant ja Reliefwalli nime all seinaplaate tootev Imre Toodu ja lisas: “Teine küsimus on, mida need ettevõtted tegelikult teevad ja kas nad pakuvad reaalselt mõnda teenust või toodavad midagi.”

Sama küsimuse püstitas Pärnu linna ettevõtluse arengu peaspetsialist Aare Raev. “Reaalsemat pilti näitaks meile aasta jooksul juurde tulnud ettevõtjate hulk, kes maksab mingit maksu, näiteks käibemaksu või tööjõumakse,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles