Autojuhte ei huvita sebral teed ületavad lapsed

Teele Talve
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatamata sellele, et laps on juba sebral, sõidavad autod peatumata edasi.
Vaatamata sellele, et laps on juba sebral, sõidavad autod peatumata edasi. Foto: Erakogu

Lapsevanemat pahandab, et ükskõiksed autojuhid kihutavad üle sebra vaatamata, kas keegi on teed ületama asunud. “Lihtsalt sõidetakse julmalt üle, kuigi laps on juba tee peal. See on kohutav,” räägib koolijütsi ema.

Iga tööpäeva hommikul mõni minut pärast kaheksat peatub pedagoog Maris Üürike Pärnus Jakobsoni pargi kõrval ja laseb Vee tänaval autost maha oma esimeses klassis õppiva poja, kes sealt kaudu kooli läheb.

“Kuna ta käib Pärnu Vanalinna põhikoolis, peab ta minema Vee ja Rüütli tänava ristmikul üle sebra,” selgitab Üürike. See vöötrada põhjustab talle parajat peavalu, sest autojuhte teed ületav põnn ei huvita. “Alles kolmas või neljas auto peatub, ükskord jäi seisma lausa viies masin. Lihtsalt sõidetakse julmalt üle,” väljendab oma nördimust ema, kes lapse üle tee saamist on korduvalt eemalt jälginud ja isegi filminud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles