Looduskaitsebioloog pälvis tunnustuse

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tammekänd.
Indrek Tammekänd. Foto: PP

SA Eestimaa Looduse Fondi (ELF) noore looduskaitsja auhinna pälvis pärnumaalane Indrek Tammekänd (pildil), kes on tuntud linnuvaatleja, lindude rände uurija ning töötab keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regioonis looduskaitsebioloogina.

Küünlakuus 21. tegevusaastat alustanud ELF annab noore looduskaitsja auhinda ja stipendiumi välja 2005. aastast eesmärgiga toetada elujõulise ja aatelise looduskaitse püsimist Eestis läbi põlvkondade.

Tänavuse laureaadi Indrek Tammekännu kohta märkis ELF põhjalikkust ja seda, et ta on looduskaitse heaks palju teinud vabatahtliku tööga.

Auhinnaga seoses tunnustas selle väljaandja Tammekännu tegevust kaitsealuste ohustatud liikide, näiteks kotka, must-toonekure ja metsise elupaikade kaitsel, Pärnumaa rannaniitude haudelinnustiku ja soolinnustiku seiret ja teisigi, eriti Edela-Eesti looduse kaitsmisele pühendatud ettevõtmisi.

Looduskaitsebioloogi ja harrastusornitoloogist venna Jaak Tammekännuga on Indrek aidanud kaasa Kabli linnujaamas sügisrände uurimisele ja andmete kogumisele.

Indrek Tammekänd on tegev Eesti ornitoloogiaühingu linnuseirekomisjonis, Pärnumaa linnuklubis Buteo, Kotkaklubis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles