Rääma koolipere asub koolihoovi disainima

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rääma koolimaja sügisel.
Rääma koolimaja sügisel. Foto: Elmo Joa

10. novembrini toimub 15 koolis üle Eesti ideekorje, millega oodatakse õpilastelt ettepanekuid oma koolihoovi mitmekesistamiseks. Pärnumaal osaleb ideekorjes ainsana Rääma põhikool.

Algatuse "Lapsed koolihoovi liikuma ja õppima" eesmärk on muuta Eesti riigi 100. sünnipäevaks paljude Eestimaa koolide hoovid atraktiivsemaks, et lastel ja noortel oleks senisest rohkem võimalusi liikuda ja õppida," selgitas ettevõtmise eestvedaja Siiri Treufeld.

Koolide ideekorjes osalevad eri tüüpi koolid pea kõigist Eesti maakondadest. Kooliperelt oodatakse ideid, soove ja unistusi sellest, kuidas võiks välja näha kooliümbrus ja milliseid tegevusvõimalusi see võiks nende arvates pakkuda.

Koostöös maastikuarhitektidega töötatakse kogutud ettepanekute põhjal välja koolipõhised lahendused hoovide uuendamiseks. 2017. aasta kevadsuvesse planeeritud uuendustöid korraldatakse laste, õpetajate ja kohaliku kogukonnaga koostöös.

Treufeldi peab teemat oluliseks, kuna seni pole koolihoove laste hüvanguks maksimaalselt ära kasutatud. ’’Koolihoovid võiksid pakkuda lastele praegusest rohkem võimalusi aktiivseks tegutsemiseks. Soovin läheneva Eesti 100. sünnipäeva puhul panustada kingitusena sellesse, et koolihoovist saaks senisest mitmekülgsem laste liikumist, arengut, loovust ja looduslähedast tegutsemist toetav keskkond,’’ selgitas Treufeld.

Ideekorje eestvedajate soov on järgmisest õppeaastast programmiga liita praegusele 15 koolile rohkem Eestimaa koole.

Algatus ’’Lapsed koolihoovi liikuma ja õppima’’ on loodud kingitusena Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Kingituse eestvedaja MTÜ Eesti Rohelised Koolihoovid loodi 2015. aasta aprillis eesmärgiga mitmekesistada koostöös kooliperede ja kohalike kogukondadega õpilaste võimalusi koolihoovides liikumiseks, õppimiseks ja mängimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles