Balletistuudio õpilased külastasid Venemaa balletiakadeemiat

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaganova balletiakadeemia fuajees Liisa Ojaots, Merili Põllu, Laura Kiviselg, Loreta Janson, professor Nikolai Boyarchikov, Kersti Adamson ja balletmeistri õppe kateedri juhataja Juri Petukhov.
Vaganova balletiakadeemia fuajees Liisa Ojaots, Merili Põllu, Laura Kiviselg, Loreta Janson, professor Nikolai Boyarchikov, Kersti Adamson ja balletmeistri õppe kateedri juhataja Juri Petukhov. Foto: Urme Raadik

Pärnu kunstide maja Kersti Adamsoni balletistuudio väisas äsja rahvusvahelist koreograafiafestivali "Kohtumised Neeva jõe kallastel" Sankt-Peterburgis.

"Festivalipäevad olid tulvil loenguid, seminare, tantsutreeninguid," loetles balletiõpetaja Kersti Adamson. Näiteks moderntantsu tund toimus Peterburi ülikooli teatri-, muusika- ja koreograafiainstituudis. "Sõpruskontserdil esitasime kaks tantsu. Kogu ülejäänud aja pühendasime linnaekskursioonidele ja Vene muuseumi ja Ermitaaži külastustele. Ent kõige oodatum sündmus oli meile kindlasti Vaganova balletiakadeemia külastus," märkis Adamson.

Maailma kõige unikaalsemalt sümmeetrilisem tänav asub Peterburis: Rossi tänava laius on võrdne majade kõrgusega ja on 22 meetrit, tänava pikkus on 220 meetrit. Majas nr 2 asub üks planeedi vanemaid balletikoole, mille 1738. aastal asutas Venemaa keisrinna Anna Ivanovna tantsukoolina. Kool on nimetatud Vene balletipedagoogi Agrippina Vaganova järgi, kes õpetas koolis aastatel 1921–1951.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles