Pärnu muuseumi lugu

Kalev Vilgats
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseumi vanas asukohas ei olnud juurdeehitus enam võimalik.
Pärnu muuseumi vanas asukohas ei olnud juurdeehitus enam võimalik. Foto: Ants Liigus

Pärnu muuseumi ei ole enam. Vähemalt sellises vormis, nagu oleme seda harjunud nägema. Sellest aastast tegutseb sihtasutus Pärnu Muuseum, kus võrdsed osalised on Eesti riik ja Pärnu linnavalitsus.

20. septembril 1996 võttis Pärnu muuseum vastu õnnitlusi oma 100. sünnipäeval. Juubilaril endal oli ruumidega nii kitsas, et pidu peeti Chaplini kultuurikeskuses. Linnarahvale kingiti võimalus terve päeva jooksul külastada muuseumi ekspositsiooni tasuta. Ruumipuudusele ei paistnud sel ajal lahendust.

Seltsi Alterthumforschende Gesellschaft zu Pernau asutajad olid baltisaksa entusiastid. Seltsi põhikiri kinnitati 17. juulil 1896. Esimene üldkoosolek toimus 3. novembril, mida peetaksegi muuseumi tegelikuks sünnipäevaks. Asutajad otsustasid luua väikese muuseumi, mis oleks huvilistele kolmapäeviti kaks tundi avatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles