Raudses rivis vanad autod

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autode taastamine ja osade otsimine pakub Peeter Kallile suurt rõõmu – see on lõputu tegevus. Pealegi on vanaautode kogumine majanduslikult mõttekas: need püsivad rohkem hinnas kui rahapaberid ja on likviidsemad kui kinnisvara.
Autode taastamine ja osade otsimine pakub Peeter Kallile suurt rõõmu – see on lõputu tegevus. Pealegi on vanaautode kogumine majanduslikult mõttekas: need püsivad rohkem hinnas kui rahapaberid ja on likviidsemad kui kinnisvara. Foto: Urmas Luik

Juuni keskpaigas Halingas avatud automuuseum on ainus omalaadne Eestis ja teist muuseumina tegutsevat erakogu, kus saaks nii hea ülevaate Vene autotehaste toodangust, ei leia naljalt kogu Baltikumist.

Muuseumi rajaja Peeter Kalli nendib, et Riias paikneb küll Läti riigile kuuluv automuuseum filiaaliga Bauskas, aga rohkem avalikke erakogusid tema andmeil Lätis-Leedus pole. “Huvi meie muuseumi vastu on olnud suur,” võtab Kalli suve rahulolevalt kokku.

Peeter Kalli on Tallinna mees ja kirglik autokoguja, kelle ligemale 80 vanaautost koosnev kollektsioon asus aastaid Tallinnas loomaaia kõrval paiknenud automuuseumi ruumides. Praegu on see suletud ümberehituseks ja suurem osa kollektsioonist toodud Halingasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles