Merkelile kingituse teinud käsitöömeister rääkis oma loo

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevõtlusnädala raames üritusel “Naised äris” rääkisid Pärnumaa naisettevõtjad teistele naistele inspiratsiooniks oma loo. Ühe kõnelejana astus üles Pärnumaalt pärit Kersti Habakukk, kelle käsitööd on Eesti riik kinkinud Saksamaa liidukantslerile Angela Merkelile.

“Tee paremini kui keegi teine ja müü oma tooteid selle hinnaga, mida sa tahad,” soovitas ta. Tema looming on tihti seotud taaskasutusega, näiteks muutuvad tema käe all vanad teksapüksid helkurniidiga tikitud rahvusliku motiiviga kotiks. Merkelile kingiti aastate eest Habakuke tikitud sõba ehk Eesti rahvuslik õlakate. Tellimuse esitamiseks otsis riigikantselei Habakuke toona ise üles, kuna tema tööd olid silma jäänud.

Traditsiooniliselt Mahediku kohvikus toimunud kohtumise korraldaja Krista Habakukk ütles, et ettevõtluses hõivatud või ettevõtlusega alustada soovivad naised vajavad kohta, kus aeg-ajalt koos käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles