Lumetuisk piirab teedel nähtavust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuisk.
Tuisk. Foto: Elmo Riig

Varajastel öötundidel Lääne-Eesti saartelt alguse saanud lumesadu ja tuisk liikus öö jooksul ida suunas.

Täna varahommikul enne kella kuut sadas lund Saare, Hiiu, Lääne, Harju, Rapla, Pärnu, Järva, Valga ja Lääne-Viru maakonnas. Tugevam oli lumesadu Saare ja Hiiu maakonnas, kus põhi- ja suuremate tugimaanteede katted olid lumised ning kohati tuisuvaaludes, teatas maanteeinfokeskus.

Lagedatel teelõikudel puhus väga tugev külgtuul ning esines pinnatuisku. Lumesajus ja tuisus oli nähtavus puudulik.

Mujal Eestis olid põhi- ja suuremate riigimaanteede katted peamiselt soolaniisked või kuivad, sajupiirkondades sõltuvalt lumesaju tugevusest kas lumised või kohati kaetud kerge lendleva lumega. Sõidujälgede ja -radade vahel oli kinnisõidetud lund. Lagedates kohtades paiguti tuiskas. Libedust esines Harju ja Valga maakonnas. Libedad ja jääkonarustega kaetud on kõrvalmaanteed.

Ilm oli pilves ja sajune. Nähtavus sajus ja tuisus oli piiratud. Teepinna temperatuurid jäid vahemikku –3 kraadist Lääne-Eesti saartel kuni –10 kraadini Kirde-Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles