Politsei teavitas Pärnu koole mobiilikasutusest ja korrarikkumistest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon.
Nutitelefon. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) saatis Pärnu koolidele ringkirja, milles teavitab, kuidas koolis mobiiltelefoni kasutamise ja avaliku korra rikkumise puhul käituda.

Pärnu konstaablijaoskonna noorsoopolitseinik Virge Siirandi sõnutsi on kõnealune probleem koolidele kindlasti tuttav. Kirjas on lihtsalt ja selgesti välja toodud, kuidas sel puhul õigesti käituda ja reageerida. Näiteks on seaduste järgi lubatud nutiseade hoiule võtta, kui õpilane kasutab seda kooli kodukorra vastaselt ja annab seadme hoiule vabatahtlikult. Nutiseadme äravõtmiseks füüsilise jõu kasutamise õigust praegu seadused kooli töötajatele ei anna.

Samuti annab politsei ülevaate käitumisreeglite ja korrarikkumiste lahendamine kohta koolis, tuginedes õiguskantsleri soovitustele. Kuna igale õigusrikkumisele ei saagi koolis reageerida karistusõiguslike meetmetega, tohib kool sellistel puhkudel rakendada kodukorras ja põhikooli- ja gümnaasiumiseaduses ette nähtud mõjutusvahendeid.

"Alaealiste õigusrikkujate puhul on eelkõige oluline vaadata tulevikku ja igale rikkumisele reageerimisel mõelda, kas ja kuidas aitab riigi reaktsioon järgmisi tegusid ennetada," märkis Siirandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles