Nigel palk pelutab töötajaid

Riina Martinson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets tõdes, et tihti leiavad nende kliendid sisu ja tasu poolest sobiva tööpakkumise, aga varahommikune või hilisõhtune tööaeg ei lase kohta vastu võtta.
Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets tõdes, et tihti leiavad nende kliendid sisu ja tasu poolest sobiva tööpakkumise, aga varahommikune või hilisõhtune tööaeg ei lase kohta vastu võtta. Foto: Ants Liigus

Pärnumaal leidub tuhandeid töötuid ja kümneid tööandjaid, kes hädas töötajate leidmisega. Kaks suurt vastuolutekitajat on palk – inimesed tahaksid vähemalt 500 eurot arvele saada, aga tööandjad pakuvad vähem – ja bussigraafik, mis ei kattu tööajaga.

Suve lõpul oli Pärnumaal üle 1500 inimese end ametlikult töötuks registreerinud, neist veerandi moodustavad pikaajalised ehk üle aasta tööta olnud. Tegelikkuses on töötuid veel rohkem ja just kaua töötud ei pruugi end ametlikult registris hoida. Kauaaegsete töötute arv püsib aastati poole tuhande kandis – see on suur number.

Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets tõdes klientide tagasiside põhjal, et peamised töö mitteleidmise põhjused on töötasu suurus ja sobimatud tööajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles